Ο Στ. Παραδιάς (ΠΟΜΙΔΑ) μιλάει για την τροπολογία της αυτόνομης θέρμανσης

B2Green avatar
14:25, 05/01/2017

Ο Στ. Παραδιάς (ΠΟΜΙΔΑ) μιλάει για την τροπολογία της αυτόνομης θέρμανσης

Κυριότερα Σημεία

Την αντίδραση της ΠΟΜΙΔΑ έχει προκαλέσει η τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο για τον χωρικό σχεδιασμό (Ν. 4447/2016 – ΦΕΚ 241 Α' 23.12.2016 ) και προβλέπει πως δεν απαιτείται πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου να «αυτονομηθεί» ενεργειακά με φυσικό αέριο ένας ιδιοκτήτης.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί ότι η Ρύθμιση δεν αφορά μόνο το φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα «Ο καθένας πλέον να μπορεί, αφού δεν προσδιορίζεται ποιες είναι οι ανεξάρτητες μονάδες θέρμανσης, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς άδεια, να ισχυριστεί ότι δύο κλιματιστικά ή ένα τζάκι αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες θέρμανσης, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κοινόχρηστα».

Σύμφωνα με τον κύριο Παραδιά πρέπει να γίνει μία συμπληρωματική ρύθμιση που να διευκρινίζει ότι «αν παραμένει σε λειτουργία η κεντρική θέρμανση, θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής·και όχι όποιος έχει λεφτά και αυτονομήθηκε να κάνει το κορόιδο».

Ακούστε αναλυτικά παρακάτω τι δήλωσε ο κ. Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

ert.gr

B2Green
By B2Green.gr 14:25, 05/01/2017

Ψάχνεις για θέρμανση;
Ζήτα προσφορά εδώ!