Τι δεν πήγε καλά στην κατασκευή συστημάτων θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη

B2Green avatar
15:22, 12/01/2017

Τι δεν πήγε καλά στην κατασκευή συστημάτων θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη

Κυριότερα Σημεία

«Πρόβλημα θέρμανσης αντιμετωπίζει το 95% των νοικοκυριών στην Θεσσαλονίκη» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καραπινίδης.

Ο ίδιος είπε πως «το ποσοστό αυτό είναι εξωφρενικά υψηλό. Προβλήματα έχουν διαπιστωθεί ακόμη και σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο, αφού πάγωσαν φίλτρα πετρελαίου, κυκλοφορητές ακόμη και σε εσωτερικά κτιρίων».

Ειδικότερα, όσον αφορά στην ελληνική πρακτική της τοποθέτησης του λέβητα φυσικού αερίου στο μπαλκόνι και σε εξωτερικούς χώρους ο κ. Καραπινίδη ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM":

«Ως "λάθος" χαρακτηρίστηκε η κατασκευή των συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου στα μπαλκόνια των σπιτιών όσον αφορά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη θέρμανση των κατοικιών στον πολεοδομικό ιστό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το μηχάνημα του φυσικού αερίου είναι λευκή συσκευή, σε όλη την Ευρώπη τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο. Στην Ελλάδα φοβόμαστε. Κατά τον ίδιο, προβλήματα θέρμανσης έχει συντριπτικό ποσοστό των νοικοκυριών στη Θεσσαλονίκη».

Σχολιάζοντας δε το συντριπτικό ποσοστό των αβαριών σε χώρους στην περιοχή όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη του Συνδέσμου Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης, με πλείστα προβλήματα ως απόρροια των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, o κ.Καραπινίδης διευκρίνισε:

«Δεν είμαστε χώρα για -10 βαθμούς Κελσίου. Με τη λήξη της περιόδου του παγετού οι πολίτες αλλά και γενικότερα οι υπεύθυνοι εγκαταστάσεων θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα την ενίσχυση των μονώσεων στις εν λόγω εγκαταστάσεις θέρμανσης».

Ως συμβουλή τέλος προς τους πολίτες μεσούσης της περιόδου του παγετού, ο κ. Καραπινίδης τόνισε πως «θα πρέπει να προστατέψουν με οποιαδήποτε μέθοδο τα «θερμαντικά στοιχεία» των χώρων δημιουργώντας έναν χώρο σχετικής τεχνητής ζέστης έτσι ώστε να εκκινήσει τη λειτουργία του ο λέβητας ενώ στη συνέχεια αυτός πρέπει παραμείνει ενεργός όσο διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίας, χωρίς να απενεργοποιηθεί ούτε στιγμή».

B2Green
By B2Green.gr 15:22, 12/01/2017

Ψάχνεις για θέρμανση;
Ζήτα προσφορά εδώ!