Καταχωρήστε τις απαντήσεις σας στην έρευνα του ευρωπαϊκού έργου TESSe2b (Ελληνική συμμετοχή: ΚΑΠΕ)

B2Green avatar
12:29, 24/01/2017

Καταχωρήστε τις απαντήσεις σας στην έρευνα του ευρωπαϊκού έργου TESSe2b (Ελληνική συμμετοχή: ΚΑΠΕ)

Κυριότερα Σημεία

Το έργο TESSe2b (Thermal Energy Storage Systems for Energy Efficient Buildings) είναι ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο συνδυάζει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποθήκευση θερμικής ενέργειας

Το έργο TESSe2b στοχεύει στην ανάπτυξη ενός συστήματος για παροχή θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) χρησιμοποιώντας αποθήκευση θερμικής ενέργειας και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή και γεωθερμική ενέργεια), ελεγχόμενα από ένα προηγμένο υποσύστημα διαχείρισης «έξυπνης» ενέργειας, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε κατοικίες.

Το σύστημα αυτό στοχεύει στον κλιματισμό των κατοικιών και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, α) πιο αποτελεσματικά, β) εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα, γ) με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το σύστημα προβλέπεται να είναι πιο συμπαγές (compact) από τα παραδοσιακά συστήματα, καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο, καθώς και να είναι «σπονδυλωτό» (modular), προκειμένου να προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικές διαστάσεις και ενεργειακές απαιτήσεις. Επιπλέον, το υποσύστημα διαχείρισης και ελέγχου θα επιτρέπει την εύκολη χρήση του συστήματος κλιματισμού και ΖΝΧ.

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο TESSe2b το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός συστήματος για παροχή θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) σε κατοικίες, συνδυάζοντας:

  • ένα προηγμένο σύστημα αποθήκευση θερμικής ενέργειας,
  • τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή και γεωθερμική ενέργεια) και
  • ένα προηγμένο υποσύστημα διαχείρισης ενέργειας.

Συμμετέχετε στην κοινωνικοοικονομική έρευνα του έργου πατώντας εδώ.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να δείτε εδώ.

B2Green
By B2Green.gr 12:29, 24/01/2017

Ψάχνεις για θέρμανση;
Ζήτα προσφορά εδώ!