Απάτη μέσω διαδικτύου σε υποψήφιους αγοραστές πέλλετ

B2Green avatar
15:30, 12/11/2014

Απάτη μέσω διαδικτύου σε υποψήφιους αγοραστές πέλλετ

Κυριότερα Σημεία

  • Καταθέσεις προκαταβολών για αγορά πέλλετ
  • Η "εταιρία" δεν παρέδωσε ποτέ το εμπόρευμα

Την προσπαθεια των Κρητικών για την αναζήτηση φθηνής λύσης για τη θέρμανση τους, εκμεταλλεύονται επιτήδειοι που παίρνουν προκαταβολή για την προμήθεια pellet, το οποίο όμως δεν παραδίδουν ποτέ. Αποτέλεσμα αυτής της απάτης είναι να υπαρξουν καταγγελίες από πολίτες, προς το ΙΝΚΑ Κρήτης, το οποίο προχώρησε σε ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους καταναλωτές.

«Μετά από καταγγελίες καταναλωτών στο ΙΝΚΑ σχετικά με απάτη μέσω διαδικτύου για αγορά pellet το ΙΝΚΑ συνιστά πριν από κάθε επιλογή παραγγελίας προϊόντων να μην στέλνει κανένας καταναλωτής εμβάσματα μέσω τραπέζης εάν δεν έχει πλήρη ακριβή στοιχεία της επιχείρησης.

Απατεώνας κάνοντας τον αντιπρόσωπο εταιρίας «μαϊμού» από την Κρήτη με προϊόντα pellet εξαπάτησε και συνεχίζει να εξαπατά καταναλωτές παίρνοντας τους προκαταβολή ή ακόμα και όλο το ποσό της αξίας χωρίς βέβαια να τους στέλνει το εμπόρευμα.

Φίλε καταναλωτή για να έχεις πρέπει να προσέχεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που απατεώνες, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, εκμεταλλεύονται τα κενά που υπάρχουν στις δικλείδες ασφαλείας και προχωρούν στην εξαπάτηση πολιτών. Γι΄ αυτό οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επιλέγουν ιστοσελίδες και εμπόρους, οι οποίοι μέσα από το διαδίκτυο, έχουν λάβει καλές κριτικές και θεωρούνται αξιοπιστοι.

Γι' αυτό καλό είναι, πριν κάποιος προχωρήσει στην αγορά προϊόντος μέσω ίντερνετ να κάνει μια έρευνα στα forum, αναζητώντας απόψεις για την αξιοπιστία του εμπόρου.»

cna.gr

B2Green
By B2Green.gr 15:30, 12/11/2014

Ψάχνεις για θέρμανση;
Ζήτα προσφορά εδώ!